Oferte Charter Avion - Litoral Palma De Mallorca, Mallorca, Spania ☀️ 2023

Vacanță în Palma De Mallorca, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Spaniei

    Palma De Mallorca este capitala Insulelor Baleare, iar aici este concentrată mai mult de jumătate din populația Insulei Mallorca. Orice turist care ajunge în Palma De Mallorca trebuie să viziteze Catedrala La Seu. Lăcașul de cult datează din secolul al XIV-lea, lucrările de construcție au debutat în anul 1306. Pentru a vă bucura de o priveliște de ansamblu asupra Catedralei, trebuie să vă deplasați către Paseo Maritimo. Pe fațada principală a catedralei este dispus un vitraliu, iar în diminețile însorite acesta va lăsa să pătrundă în catedrală limbi de lumină, care vor face ca atmosfera să fie cu atât mai specială. Catedrala La Seu din Palma De Mallorca găzduiește și un muzeu, pe care vă sugerăm să-l vizitați. Vizavi de catedrală este situat Palatul Regal La Almudaina, cele două edificii istorice parcă se luptă pentru supremație. Palatul prezintă o combinație de stiluri arhitectonice, remarcabile fiind elementele maure și gotice. Palatul impunător din piatră cuprinde o curte interioară, sala consiliilor, decorată cu tapițerii și steme, câteva locuințe destinate ofițerilor, apartamentele regelui și ale reginei, o sală gotică și o capelă. Aici își are reședința familia regală a Spaniei, atunci când călătorește în Mallorca. Turiștii pasionați de istorie care călătoresc în Palma De Mallorca pot vizita și Castelul Bellver. Castelul datează din secolul al XIV-lea, iar pe durata istoriei sale a jucat rol de fortăreață regală, reședință de vară și chiar de închisoare. Este atât de bine conservat încât o să vă vină greu să credeți că este înălțat de mai bine de 700 de ani. Castelul Bellver este unic în rândul castelelor spaniole datorită formei sale perfect rotunde. Curtea centrală este înconjurată de trei turnuri circulare și o fortăreață de sine stătătoare. Castelul este situat pe o terasă din Palma De Mallorca, de unde parcă veghează asupra orașului. Prin urmare, de aici vă veți putea bucura de priveliști senzaționale asupra orașului și a mării. Este înconjurat de pini, care îi oferă un farmec și mai magnific. În timpul verii, castelul este gazda unor evenimente în aer liber. 

poza Vacanță în Palma De Mallorca, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Spaniei

   Orașul Palma De Mallorca este înțesat de atracții culturale, precum Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Es BaluardMuzeul este încorporat în zidurile orașului vechi și găzduiește o mare colecție de artă contemporană, aici fiind expuse lucrări ale artiștilor locali sau a unor artiști care au avut o strânsă legătură cu insula. Veți putea admira atât expoziții permanente, cât și expoziții temporare. În partea de sud-vest a orașului Palma De Mallorca, turiștii vor descoperi Casa Memorială a pictorului și sculptorului Joan Miro. Acesta a trăit cea mai bună bucată a vieții lui în Barcelona, însă mama și soția sa erau originare din Palma De Mallorca. În anul 1956 a cumpărat o proprietate în oraș și a locuit aici până la moarte. După moartea sa, locuința a fost extinsă pentru a putea găzdui cele 6000 de opere ale sale. Băile Arabe din Palma De Mallorca datează din secolele X-XII și sunt reprezentative în ceea ce privește arhitectura arabă.  Veți putea explora încăperile băilor, iar apoi vă puteți bucura de plimbări prin grădinile liniștite, încărcate de vegetație luxuriantă. 

poza Vacanță în Palma De Mallorca, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Spaniei

     Paseo Maritimo este cea mai cunoscută zonă de promenadă din  Palma De Mallorca. Pasarela dedicată pietonilor și bicicliștilor este situată de-a lungul plajei din oraș și zilnic este luată cu asalt de mii de turiști și localnici, care doresc să se bucure de priveliști superbe către mare, port și către atracțiile orașului. Zona de promenadă din Palma De Mallorca are o lungime de 4 kilometri, este mărginită de palmieri înalți și are un farmec cât se poate de exotic. Vă sfătuim să vă plimbați aici fie la răsăritul soarelui, fie la lăsarea serii, pentru a admira apusul fermecător.

poza Vacanță în Palma De Mallorca, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Spaniei